Home
Stedenvakanties
Kanaaleilanden
Zoek en boek
Aanbiedingen
Stadsoverzicht
Stedentrip Marrakech
Zoek en boek
Aantal personen
Volw.
Kind.
(2-11)
Baby's
Heenreis
6 Apr 2025
April 2025
Mei 2025
Juni 2025
Juli 2025
Augustus 2025
September 2025
Oktober 2025
November 2025
December 2025
Januari 2026
Februari 2026
Maart 2026
MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
Terugreis
6 Apr 2025
April 2025
Mei 2025
Juni 2025
Juli 2025
Augustus 2025
September 2025
Oktober 2025
November 2025
December 2025
Januari 2026
Februari 2026
Maart 2026
MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
Vervoer
Wat is hot in
Marrakech
?
Marrakech ...parel van de Atlas...
Overzicht
Bezienswaardigheden
Winkelen
Eten en drinken
Uitgaan
Foto's
Extra's
Bezienswaardigheden Marrakech
Ben Yusuf Madrassa
De Ben Yusuf Madrassa (koranschool) is een uniek voorbeeld Islamitische architectuur. Het gebouw is rond 1570 gebouwd en vernoemd naar de Almoravidische sultan Ali Ben Yusuf, die regeerde van 1106 tot 1142. De studenten waren gehuisvest in 130 cellen die gelegen zijn rond een binnenplaats die rijkelijk versierd is met cederhout, marmer, zellige-tegelwerk en gipsen ornamenten. De school ontwikkelde zich tot één van de belangrijkste koranscholen in de Islamitische wereld en met 900 studenten tot de grootste in Afrika.
El Badi-paleis
Het El Badi-paleis bestaat tegenwoordig uit een de overblijfselen van een grandioos paleis dat werd gebouwd door de koning Ahmed el-Mansour in 1578. Het oorspronkelijke gebouw bestond waarschijnlijk uit 360 kamers, een binnenplaats van 135 bij 110 meter en een vijver van 90 bij 20 meter. Het gebouw was rijk versierd met Italiaans marmer en goud uit Soedan. Het ontwerp werd sterk beïnvloed door het Alhambra in Granada. De bouw duurde ongeveer vijfentwintig jaar. De Alawitische Sultan Ismail Ibn Sharif verwoestte het paleis en gebruikte materialen om zijn eigen paleis in Meknes te decoreren. In een van de gerestaureerde paviljoens wordt de minbar van de Koutoubiamoskee tentoongesteld, die geldt als een hoogtepunt van houtwerkkunst
Jardin Majorelle
De Jardin Majorelle is een botanische tuin in Marrakech, in 1924 ontworpen door de Franse kunstenaar Jacques Majorelle. Typisch voor deze tuin in de kobaltblauwe kleur waarin vele onderdelen van de tuin en het atelier zijn geverfd is later naar Majorelle vernoemd. Sinds 1949 is de tuin en het atelier van Majorelle opengesteld voor publiek. In het voormalig atelier is een klein etnografisch museum gevestigd.
Jemaa el Fna
Het Jemaa el Fna -sinds 2001 op de Unesco werelderfgoedlijst- is het centrale plein in Marrakech en erg populair bij toeristen. Overdag vind je hier een markt met o.a. kraampjes met vers sinaasappelsap, waterverkopers in kleurrijke kostuums, slangenbezweerders en nog veel meer. In de namiddag wordt het plein steeds drukker en 's avonds is het gevuld met verhalenvertellers, dansers, magiërs, verkopers van traditionele medicijnen, etc. 's Nachts vind je er tientallen eetkraampjes, waar je allerlei heerlijke lekkernijen en gerechten kunt kopen. Rondom het plein zijn er talrijke restaurants en café's met terrasjes, waar je heel rustig kunt genieten van een drankje en de bedrijvigheid op het plein kunt gadeslaan.
Koutoubia-moskee
De Koutoubia-moskee is de grootste moskee van Marrakech en bekend om de majestueuze, 69 meter hoge minaret, welk als inspiratie diende voor Giralda in Sevilla, die op zijn beurt weer model stond voor duizenden kerktorens in Spanje en Oost-Europa. De minaret werd opgericht tijdens de regeerperiode van Almohad Kalief Yaqub al-Mansur (1184-1199), de moskee zelf is ouder dan de minaret maar moest opnieuw worden gebouwd mdat hij niet correct gericht was naar Mekka. De naam van de moskee is ontleend aan het Arabische 'al-Koutoubiyyin' (bibliothecaris), omdat vroeger rondom deze moskee verkopers van manuscripten hun waren aanboden. Het gebedshuis is gebouwd in traditionele Almohad stijl en de toren is voorzien van vier koperen globes. Volgens de legende waren deze oorspronkelijk van puur goud gemaakt, en zouden er in eerste instantie drie globes zijn. De vierde zou geschonken zijn door de vrouw van Yaqub el-Mansour als compensatie voor haar falen om ook maar één dag te vasten tijdens de Ramadan. Ze zou haar gouden sieraden hebben laten omsmelten om de vierde globe te maken.
privacy
vacatures
disclaimer
over sunair
links
sitemap
contact
Hallo
Hallo
Hallo