Home
Stedenvakanties
Kanaaleilanden
Zoek en boek
Aanbiedingen
Stadsoverzicht
Stedentrip Gent
Zoek en boek
Aantal personen
Volw.
Kind.
(2-11)
Baby's
Heenreis
28 Apr 2025
April 2025
Mei 2025
Juni 2025
Juli 2025
Augustus 2025
September 2025
Oktober 2025
November 2025
December 2025
Januari 2026
Februari 2026
Maart 2026
MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
Terugreis
28 Apr 2025
April 2025
Mei 2025
Juni 2025
Juli 2025
Augustus 2025
September 2025
Oktober 2025
November 2025
December 2025
Januari 2026
Februari 2026
Maart 2026
MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
Vervoer
Wat is hot in
Gent
?
Gent ...sfeervolle gildestad...
Overzicht
Bezienswaardigheden
Winkelen
Eten en drinken
Uitgaan
Foto's
Extra's
Bezienswaardigheden Gent
Belfort
96 meter hoge toren aan het Sint-Baafsplein. Vanaf deze gotische toren heeft u een schitterend uitzicht over de stad. De toren grenst aan de 15e eeuwse Lakenhalle en heeft een beiaard met maar liefst 54 klokken.
Graslei en korenlei
Aan de Graslei lag vroeger de Gentse haven. Aan de Korenlei staan vooral classicistische gebouwen. De Graslei is misschien wel het meest gefotografeerde deel van Gent. In de middeleeuwen was dit de Gentse haven. De graanhandel was in die tijd de belangrijkste activiteit. In het schitterende Korenstapelhuis uit 1200 werd het graan opgeslagen. In het Tolhuisje bewaarde de stadsontvanger de belastingen. De korenlei is hoofdzakelijk bekend van het huis van de 'onvrije schippers' wat je direct kan herkennen aan de gouden boot.
Gravensteen
Het Gravensteen geldt als één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Gent. Jaarlijks trekt deze burcht dan ook vele bezoekers. Het imposante gebouw is op zichzelf al een bezoek waard, maar herbergt tevens een aantal historische collecties. De oorspronkelijke burcht werd omstreeks 1180 gebouwd door Filips van den Elzas. De graven van Vlaanderen woonden er tot in de 14de eeuw. Het einde van de middeleeuwen betekende tevens het einde van het militaire belang van de versterkte burcht. Het gebouw werd daarna gebruikt als muntslagerij en werd vooral berucht als gevangenis en gerechtshof. Zo werden in de folterkamer van het Gravensteen heel wat gevangenen gefolterd. In het Gravensteen kan men nu een uitgebreide collectie middeleeuwse folterwerktuigen bezichtigen in het Gerechtsmuseum. In de 19de eeuw werd het Gravensteen omgetoverd tot een fabriekscomplex voor katoenspinnerijen en ateliers voor metaalconstructie. De functie als fabriek eisten hun tol en leidden tot het verval van de burcht. Aan het einde van de 19de eeuw verhuisde men de industriële activiteiten naar de rand van de stad en het Gravensteen bleef troosteloos en vervallen achter. De resten van de middeleeuwse burcht werden blootgelegd en bleken in erbarmelijke staat. Niets leek de sloophamer nog in de weg te staan, maar de wereldtentoonstelling van 1913 in Gent bracht redding voor de burcht. Het middeleeuwse kasteel werd gerestaureerd. De restaurateurs gingen evenwel zeer eigenzinnig te werk en deden vooral beroep op hun fantasie, eerder dan op enig historisch besef. Het gereconstrueerde Gravensteen doet dan ook onterecht zeer middeleeuws aan. Het Gravensteen telt momenteel heel wat mooie historische collecties. Zo herbergt de burcht een Wapenmuseum en het gerechtsmuseum. In de lente en de zomer worden er verschillende middeleeuwse weekends georganiseerd, die verschillende themas behandelen. Adres: Sint Veerleplein.
Lakenhalle
De Lakenhalle, een handelsgebouw aan de oostzijde van de Belfort. De Lakenhalle werd tussen 1425 en 1444 in Brabantse gotische stijl opgetrokken naar een ontwerp van Simon Van Assche. Op de tweede verdieping van de Lakenhalle is tegenwoordig ihet museum van de Sint-Michielsgilde ondergebracht. Hier wordt de rijke traditie van de Gentse Sint-Michielsgilde helder en boeiend voorgesteld.
Sint-Baafskathedraal
De bouw van deze gotische kathedraal duurde maar liefst enkele eeuwen. Het hoogtepunt van deze kathedraal is zonder meer de veelluik 'De aanbidding van het Lam Gods' . Het veelluik is het bekendste werk van de schilders en gebroeders Hubert en Jan van Eyck. Het is genoemd naar het onderste middenpaneel, waar een lam vereerd lijkt te worden door groepen engelen, martelaren, profeten en apostelen. De Toren van de kathedraal vormt samen met de Belfort en de Sint Niklaaskerk de zogenaamde 3 torens van Gent.
privacy
vacatures
disclaimer
over sunair
links
sitemap
contact
Hallo
Hallo
Hallo