Home
 Stedenvakanties  Kanaaleilanden
   
Logo Sunair
Steden KanaaleilandenGuernsey, Engelse traditie met een vleugje Franse charme. Het enorme verschil tussen eb en vloed (gemiddeld met zo’n 12 meter één van de grootste ter wereld) maakt dat het eiland twee keer per dag totaal van gedaante verandert. Havens vallen droog, boten liggen op hun kant en op de stranden zijn de meest uiteenlopende schelpdieren te vinden.

Drukke stranden en massatoerisme vindt u in Guernsey niet. Hier vindt u onaangetaste kusten, die niets anders bieden dan schone stranden, kristalhelder water en traditionele strandkiosken.

Rondreizen Guernsey Een verblijf in Guernsey staat borg voor eilandgeneugten. Guernsey betekent magnifieke vergezichten, schitterende kustlijnen, de weerkaatsing van de zon in de zee en zelfs, als u het zo weet te kiezen, tegelijkertijd genieten van een smaakvol gerecht of drankje op een terras. Eilandbewoners houden van eten in alle smaken en restaurants in alle prijscategorieën zijn vertegenwoordigd. Een rijke bron aan verse ingrediënten, waarbij vooral vis en schaaldieren een inspiratie vormen voor verschillende keukens.

Het uiterlijk van Guernsey is Engels. Huizen zijn voornamelijk in de Engelse cottage stijl gebouwd. Men spreekt er de Engels taal, rijdt er links en is de Engelse hoffelijkheid eigen. De keuken is onmiskenbaar Frans! En de Franse nonchalance is de Guernseyman beslist niet vreemd.

Wij laten u met deze 8-daagse reis kennismaken met alle facetten van Guernsey en haar kleine eilanden Herm en Sark.

Wij bieden u dit programma naar keuze in drie verschillende hotels op 3 verschillende locaties op het eiland.
• Le Chêne Bed & Breakfast een populaire accommodatie geleid door een Nederlands echtpaar
• Hotel Pandora, een uitstekend charmant stadshotel in St. Peter Port
• Hotel Le Pommier, een heerlijk hotel aan de westkant van het eiland op enkele minuten loopafstand van het strand


Zondag: Vanuit Rotterdam of Groningen vliegt u met Blue Islands naar Guernsey. Op de luchthaven wacht onze lokale vertegenwoordiger u op voor de transfer naar het hotel van uw keuze. Hier verblijft u 7 nachten op basis van logies en Engels ontbijt.


Maandag: Halve dagexcursie Guernsey. U wordt opgehaald per bus bij uw hotel en u gaat de noordkust van het eiland ontdekken. U maakt kennis met het industriële verleden van het eiland en de spectaculaire kusten van het noorden en het westen. Tijdens deze tour brengt u o.a. een bezoek aan het fresia centrum. De tour eindigt in St. Peter Port.

Guernsey op z'n best - prijzen 2024
Dinsdag: U wordt per bus opgehaald bij uw hotel voor een dagexcursie naar Herm. U wordt bij de kiosk van Trident (de Herm ferry) afgezet, waar het ticket voor de overtocht voor u klaarligt. Het kleine eiland Herm ontdekt u in uw eigen tempo. Dit eilandje is een oase van rust. Er is geen verkeer. Zelfs geen fietsen. U heeft tijd genoeg om het eiland rond te wandelen en de prachtige stranden, zoals het beroemde Shell Beach, te ontdekken. Bij terugkomst in St. Peter Port brengt de bus u terug naar uw hotel.


Woensdag: Vrij te besteden.


Donderdag: Vandaag wordt u per bus opgehaald om Sark te gaan ontdekken. U wordt bij de kiosk van Sark Shipping afgezet waar het ferry-ticket voor u klaarligt. Sark ontdekt u op eigen gelegenheid. Uw kijkt uw ogen uit op dit eiland waar de tijd heeft stilgestaan. Gemotoriseerd verkeer kent het eiland niet, op een paar tractoren na. Het middel van vervoer is hier de benenwagen, fiets of paard en wagen. U zult betoverd zijn door de schoonheid van de natuur en de stilte. Bij terugkomst in St. Peter Port brengt de bus u terug naar uw hotel.


Vrijdag: Vrij te besteden.


Zaterdag: Vrij te besteden.


Zondag: U wordt in uw hotel opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven. U vliegt vanuit Guernsey terug naar Rotterdam of Groningen.
• vluchten per Blue Islands vanaf Rotterdam of Groningen naar Guernsey v.v. gebaseerd op Y-klasse
• 7 overnachtingen op Guernsey in Le Chêne Bed & Breakfast, Hotel Pandora of Hotel Le Pommier op basis van logies en Engels ontbijt
• alle programma onderdelen, zoals hierboven in het programma per dag genoemd
• luchthaven transfers op de dag van aankomst en vertrek (dag 1 en 8)


• Onze lokale vertegenwoordiging is Engelssprekend.
• Per reservering ontvangt u gratis een Sunair/Dominicus reisgids van de Kanaaleilanden.
• Indien gewenst, kan de reis worden aangepast met een verblijf in Herm en/of Sark. Raadpleeg onze medewerkers.


* Vluchten vanaf Rotterdam of Groningen zijn mogelijk iedere zondag vanaf 28 april t/m 8 september 2024 (laatste terugvlucht)


Jersey is het grootste Kanaaleiland, met haar 116 km2 heeft zij een indrukwekkende kustlijn van 70 km. De grootte van het eiland maakt het interessant om gedurende een volle week kennis te maken met de veelzijdigheid Jersey: historisch erfgoed over het eiland verspreid, prachtige stranden en baaien en kliffen, magnifieke vergezichten, boten die op hun kant liggen in de havens die droog vallen.

Het enorme verschil tussen en en vloed (gemiddeld met zo'n 12 meter één van de grootste ter wereld), maakt dat het eiland twee keer per dag totaal van gedaante verandert. Hier vind je geen drukke stranden en massatoerisme. Hier vind je intieme baaien, schone stranden, kristalhelder water en traditionele strandkiosken.

Jersey, boottocht U kunt er heerlijk eten. Er is een geweldig aanbod van uitstekende restaurants en pubs. De invloed van de Franse keuken is onmiskenbaar aanwezig. Een rijke bron van verse ingrediënten, waarbij vooral vis en schaaldieren een inspriratie vormen, staan borg voor smaakvolle gerechten.

Het eeuwenlange conflict tussen de Engelsen en Fransen, evenals de rol die Jersey heeft gespeeld tijdens de 2e wereldoorlog, heeft op dit eiland talloze sporen achtergelaten. Dit rijke verleden vindt u terug in de musea, landhuizen, granietstenen boerderijen en oude parochiekerken. Jersey kenmerkt zich door historie en idylle en een typisch vriendelijke eilandsfeer.

Het uiterlijk is Engels. De huizen zijn voornamelijk in de Engelse cottage stijl gebouwd. Men spreekt er de Engelse hoffelijkheid eigen. Maar ontegenzeggelijk zult u ook de Franse nonchalance herkennen.

In deze 8-daagse reis bieden wij u een tweetal excursies en een 3-daagse buspas, zodat u op eigen gelegenheid het eiland kunt verkennen. Deze buspas is 3 aaneensluitende dagen geldig, u kunt de dagen niet over de week verdelen.


Zondag: Vanuit Rotterdam vliegt u met Blue Islands via een korte stop in Guernsey rechtstreeks naar Jersey. Op de luchthaven wacht onze lokale vertegenwoordiger u op voor de transfer naar Hotel Ommaroo. Hier heeft u het beste van beide; een locatie in de stad, maar ook aan het strand. Hier verblijft u 7 nachten op basis van logies/ontbijt.


Maandag: Dagexcursie Jersey van 09.30 - 16.00. U wordt per bus opgehaald bij uw hotel en u gaat onder leiding van een Engelssprekende gids de gehele kustlijn van het eiland verkennen. Er zijn een 7-tal stops. Er is een lunchstop bij een traditionele pub (lunch niet inbegrepen). De tour eindigt Liberation Square in St. Helier, niet ver van uw hotel.

Jersey, The Island Break - prijzen 2024
Dinsdag: Vanuit Hotel Ommaroo is het een korte wandeling naar het levendige centrum van St. Helier. In ca. 20 minuten loopt u naar de (autovrije) winkelstraten of het busstation. Ook het VVV vindt u hier, altijd handig als u wat inspiratie wilt opdoen voor uw verblijf. Het is gezellig toeven in het stadje en er zijn genoeg gelegenheden om iets te eten of drinken.


Woensdag: Bootexcursie. U ontvangt tickets voor een boot excursie. Bij boeking wordt u verzocht uw voorkeur tijd op te geven. De tocht duurt 2 uur en vertrekt om 10.30 of 14.00 vanaf Albert Pier in St. Helier. Vanaf het water ziet het eiland er heel anders uit. U vaart langs het imposante Elizabeth Castle, St. Aubin, Noirmont Point tot aan Corbière Phare, de bekende vuurtoren. De tour eindigt bij De Albert Pier. Maar, u kunt ook kiezen voor een Sunset Tour. Dat is dezelfde tour, maar in het licht van zonsondergang maakt de tocht wel bijzonder. De zonsondergang in Jersey geeft bij altijd prachtige luchten.


Donderdag t/m Zaterdag: Vrij te besteden. Tijdens uw kennismakingstour op maandag en uw boottocht op woensdag heeft u vast plaatsen gezien die u nog beter wilt ontdekken. U heeft een 3-daagse buspas ontvangen waarmee u onbeperkt naar alle delen van het eiland kunt reizen.


Zondag: U wordt in uw hotel opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven. U vliegt vanuit Jersey met een korte stop in Guernsey terug naar Rotterdam.


Vertrek: zondag


• vluchten per Blue Islands vanaf Rotterdam naar Jersey v.v. gebaseerd op Y-klasse
• 7 overnachtingen op Jersey in Hotel Ommaroo in een standaard kamer op basis van logies/ontbijt
• 3-daagse buspas (geldig 3 dagen aansluitend)
• alle programma onderdelen, zoals hierboven in het programma per dag genoemd
• luchthaven transfers op de dag van aankomst en vertrek (dag 1 en 8)• Onze lokale vertegenwoordiging is Engelssprekend.
• Per reservering ontvangt u gratis een Sunair/Dominicus reisgids van de Kanaaleilanden.
Terug naar begin Kanaaleilanden Terug naar begin


Sunair Vakanties B.V.
Raoul Wallenbergplein 27
2404 ND Alphen a/d Rijn

Telefoonnummer reserveringen:   0172-782040
     
E-mail:   kanaaleilanden@sunair.nl
 
Openingstijden afdeling reserveringen:
maandag t/m vrijdag   10:00 - 17:00
zaterdag   10:00 - 16:00
     

Terug naar begin Kanaaleilanden Terug naar begin
Sunair wereldsteden