Home
 Stedenvakanties  Kanaaleilanden
   
Logo Sunair
Steden KanaaleilandenKanaaleilanden
Tijdens deze 15-daagse reis maakt u kennis met alle facetten van de Kanaaleilanden. In dit programma start u uw reis in de gezellige levendigheid van de stad en reist u langzaam maar zeker naar een meer rustige en landelijke omgeving.

De reis begint met verblijf op het grootste Kanaaleiland Jersey. In Jersey heerst een mondiale sfeer. Het is een veelzijdig eiland met indrukwekkende kusten en de hoofstad St. Helier ademt grootsteedse allure. Vanuit Jersey vertrekt u naar St. Peter Port, de hoofdstad van Guernsey. Dit is een klein stadje met een sfeervol deels autovrij centrum. Het is het meest populaire en levendige plaats op het eiland met volop uitgaansgelegenheden. Echter, u zult ervaren dat het in St. Peter Port anders en rustiger is dan in St. Helier.

Vanuit St. Peter Port reist u naaar het kleine eilandje Sark. Als we Guernsey beschouwen als pittoresk, dan mogen we Sark zeker beschouwen als de overtreffende trap van pittoresk. Dat zult u onmiddellijk ervaren wanneer u voet op het eiland zet. In het voor-en naseizoen zult u betoverd zijn door de schoonheid van de natuur en de stilte. In het hoogseizoen zult u allereerst een ongewone 'drukte'ervaren. Een bedrijvigheid die wordt veroorzaakt door mensen die druk zijn, want auto's zijn er niet op Sark. Dat geeft uw verblijf wel een bijzonder tintje. Na uw vertrek uit Sark verblijft u enkele dagen aan de zuidkust van Guernsey met magische vergezichten en schitterende kustlijnen. Een mooie afsluiting van uw rondreis waar u in alle rust en comfort van de schoonheid van het eiland kunt genieten.

Deze individuele rondreis over de 3 Kanaaleilanden waarbij Jersey, Guernsey, Sark en Guernsey worden bezocht, is een zorgvuldig samengesteld programma voor gasten die kennis willen maken met de charme van de Kanaaleilanden.

Om u optimale vrijheid te kunnen garanderen wordt de rondreis uitgevoerd op basis van logies en Engels ontbijt. Zelf bepaalt u waar en wanneer u de overige maaltijden gebruikt. Bij elk verblijf is er een aangename extra inbegrepen.
Jersey, Hotel The Inn, 5 nachten:
Vanuit Rotterdam vliegt u via een korte stop in Guernsey rechtstreeks per Blue Islands naar Jersey. Op de luchthaven wacht onze lokale vertegenwoordiger u op voor de transfer naar Hotel The Inn, een uiterst comfortabel stadshotel met design uitstraling en een uitstekend restaurant. U verblijft hier 5 nachten op basis van logies/Engels ontbijt. U krijgt bij aankomst een £ 10,- p.p. dinervoucher, te besteden in het restaurant. Jersey ligt aan uw voeten en u kunt zelf bepalen wat u van het mooie eiland wilt zien. Vanaf het busstation in St. Helier vertrekken de bussen naar alle delen van het eiland. Maar u kunt ook een auto of fiets huren, als u wilt.


Guernsey, Hotel Best Western Moores, 3 nachten:
Vandaag is uw transfer van het hotel naar de haven geregeld en vertrekt u per Condor Ferries naar Guernsey om 3 nachten te verblijven in Hotel Best Western Moores, centraal in St. Peter Port. Het hotel bevindt zich direct aan de haven. Een transfer naar het hotel is daarom niet inbegrepen. U loopt in ca. 5 minuten naar het hotel. U verblijft hier op basis van logies/Engels ontbijt. Op de dag van aankomst krijgt u in het hotel een cream-tea aangeboden. Als u zin heeft om het kleinste eiland Herm te bezoeken, biedt dit hotel de ideale basis. De boot naar Herm vertrekt vanaf de overkant van het hotel.


Sark, Hotel Stocks, 2 nachten:
Vanuit Hotel Best Western Moores loopt u naar de terminal van Sark Shipping in de haven. De boottickets ontvangt u ter plaatse. Na aankomst in de kleine haven van Sark, kunt u per tractor naar Hotel Stocks (ca. £1,20). U verblijft 2 nachten op basis van logies/Engels ontbijt in dit prachtige gastvrije hotel. U krijgt voor 2 dagen een huurfiets ter beschikking om het eiland op uw eigen tempo te verkennen. U zult ondekken dat Sark een wereld op zich is waar de tijd lijkt stilgestaan te hebben.


Guernsey, Hotel La Barbarie, 4 nachten:
U vaart vandaag terug naar Guernsey.
In de haven wacht onze lokale vertegenwoordiger u op voor de transfer naar Hotel La Barbarie, een sfeervol rustiek hotel met een uitstekend restaurant, gelegen in een landelijke omgeving. U verblijft hier 4 nachten op basis van logies/Engels ontbijt. Op de eerste avond krijgt u £ 25,- p.p. diner credit te besteden in het hotelrestaurant.


Terugreis:
U wordt in uw hotel opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven. U vliegt vanuit Guernsey terug naar Rotterdam.

Vertrek: zondag

Charme van 3 eilanden prijzen overzicht
• vluchten per Blue Islands naar Jersey en terug vanaf Guernsey, gebaseerd op Y-klasse
• 14 overnachtingen o.b.v. logies/Engels ontbijt: 5 x The Inn, 3 x Hotel Best Western Moores, 2 x Hotel Stocks, 4 x Hotel La Barbarie.
• £ 25,- p.p. diner credit (dag 11)
• 2 dagen fietshuur in Sark
• cream-tea (dag 6)
• £ 10,- p.p. dinervoucher (Hotel The Inn)
• luchthaven transfers op de dag van aankomst en vertrek (dag 1 en 15)
• transfer Jersey hotel - haven (dag 6) en haven-hotel op Guernsey (dag 11)
• overtocht per Sark Shipping v.v.
• overtocht per Condor Ferries Jersey-Guernsey• U verblijft in de hotels op basis van logies/Engels ontbijt. • Onze lokale vertegenwoordiging is Engelssprekend. • Per reservering ontvangt u van ons gratis een Sunair/Dominicus reisgids van de Kanaaleilanden.
• Voor vertrek vanuit Groningen, raadpleeg onze medewerkers voor de mogelijkheden.The Cliff en Town experience Er ligt een totaal andere wereld op anderhalf uur vliegen van Nederland: de Kanaaleilanden! Victor Hugo zei ooit: ‘Stukjes Frankrijk die in zee vielen en door Engeland werden opgeraapt’. Het eeuwenlange conflict tussen de Engelsen en de Fransen heeft op de eilanden talloze sporen achtergelaten en dit rijke verleden van de eilanden terug te vinden is in vele musea, prachtige landhuizen, granietstenen boerderijen en cidermolens en oude parochiekerken.

Omdat het kleinere eilanden zijn, kunt u ‘s ochtends een museum bezoeken en na de lunch lekker gaan wandelen, fietsen of zonnen. Want ook voor de actieve vakantieganger is er meer dan genoeg te doen!

De grote eilanden zijn Jersey en Guernsey. We noemen ze vaak in één adem en scharen ze gemakshalve onder één noemer. Toch ze zijn onderling zeer verschillend qua sfeer en karakter. Guernsey heeft zo’n authentieke eiland-sfeer met hoofstad St. Peter Port, een hartveroverend pittoresk stadje. Op Jersey heerst in tegenstelling tot Guernsey een mondiale sfeer. Het is een veelzijdig eiland. De hoofdstad St. Helier ademt grootsteedse allure. Om u te laten kennismaken met de veelzijdigheid van de 2 eilanden hebben wij voor u een combinatie gemaakt met het Hotel Saints Bay in Guernsey en Hotel The Inn in Jersey. Saints Bay heeft een spectaculaire ligging op de meest zuidelijke klif van Guernsey. Hotel The Inn is een uiterst comfortabel stadshotel in St. Helier met een design uitstraling. De overeenkomst tussen beide hotels is, dat zij een uitstekende keuken hebben. De chef in Saints Bay heeft het vak geleerd bij o.a. Gordon Ramsay.

In deze combinatiereis geniet u in beide hotels op de dag van aankomst van een welkomst diner (drankjes niet inbegrepen). Daarnaast is het uiteraard bijzonder aantrekkelijk om natuur en stad te combineren. Beide elementen hebben absolute charme. Alle facetten in één reis.

Cliff en town experience - prijzen overzicht
Vanuit Rotterdam vliegt u met Blue Islands naar Guernsey. Op de luchthaven wacht onze lokale vertegenwoordiger u op voor de transfer naar Hotel Saints Bay. Hier verblijft u 4 nachten op basis van logies/ontbijt. Op de dag van aankomst wordt u verwend met een diner. De andere dagen kunt u zelf Guernsey culinair ontdekken. Maar misschien beslist u wel om uw diner voor de andere dagen gewoon in Saints Bay te gebruiken. De keuze is aan u.


Op dag 5 heeft u een transfer naar de haven en vaart u per Condor Ferries van Guernsey naar Jersey. In Jersey wordt u opgewacht voor uw transfer naar Hotel The Inn. U krijgt bij aankomst een £ 10,- p.p. dinervoucher. U zult ervaren dat dineren in The Inn zeer de moeite waard is.


Terugreis: U wordt in uw hotel opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven. U vliegt vanuit Jersey terug naar Rotterdam.

Vertrek: zondag


• vluchten per Blue Islands naar Guernsey en terug vanaf Jersey gebaseerd op Y-klasse
• 4 overnachtingen op Guernsey in Hotel Saints Bay op basis van logies/ontbijt
• Diner in het hotelrestaurant op de dag van aankomst* in hotel Saints Bay
• overtocht per Condor Ferries
• 3 overnachtingen op Jersey in Hotel The Inn op basis van logies/ontbijt
• £ 10,- p.p. dinervoucher
• transfer Hotel Saints Bay (dag 5)– haven
• transfer Jersey haven-hotel The Inn (dag 5)
• luchthaven transfers op de dag van aankomst en vertrek (dag 1 en 8)

*drankjes niet inbegrepen


• Onze lokale vertegenwoordiging is Engelssprekend. • Per reservering ontvangt u gratis een Sunair/Dominicus reisgids van de Kanaaleilanden.
• Voor vertrek vanuit Groningen, raadpleeg onze medewerkers voor de mogelijkheden.

Best of Both Worlds Als stoere wachters liggen deze stukjes Brits grondgebied voor de Franse kust; de Kanaaleilanden Jersey, Guernsey, Alderney, Sark en Herm. Het enorme verschil tussen eb en vloed maakt dat de eilanden twee keer per dag totaal van gedaante veranderen. Havens vallen droog, boten liggen op hun kant en op de stranden vindt u de meest uiteenlopende schelpdieren.

Historie en idylle kennen zowel Jersey als Guernsey volop. Evenals indrukwekkende kusten en vergezichten. Om de verschillen in de kusten van beide eilanden te ontdekken hebben wij voor u deze geweldige combinatie gemaakt.

Deze rondreis is op basis van verblijf in 2 kusthotels. Namelijk in Guernsey in B&B Le Chêne, in een bosrijke omgeving vlakbij de klifpaden. En in Jersey in Hotel Pontac House, gelegen aan de zuidoostkust, waar het landschap indrukwekkend van gedaante wisselt.


Vanuit Rotterdam vliegt u met Blue Islands naar Guernsey. Op de luchthaven wacht onze lokale vertegenwoordiger u op voor de transfer naar Le Chêne. Hier verblijft u 4 nachten op basis van logies en ontbijt. Op de dag van aankomst is voor u een diner inbegrepen in gastro-pub The Deerhound (3 minuten loopafstand van het hotel). Tijdens uw verblijf kunt u onbeperkt gebruik maken van de buitensauna en –jacuzzi. Tevens geniet u van een dag op Herm. Het hotel draagt zorg voor uw bootticket, het vervoer naar en van de haven en … een picknick-lunch voor onderweg.


Op dag 5 heeft u een transfer naar de haven en vaart u per Condor Ferries van Guernsey naar Jersey. In Jersey wordt u opgewacht voor uw transfer naar Hotel Pontac House. Hier verblijft u op basis van halfpension. U ontvangt een 3-daagse buspas, waarmee u onbeperkt over het eiland kunt reizen.

Best of both worlds - prijzen overzicht
Terugreis: U wordt in uw hotel opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven. U vliegt vanuit Jersey terug naar Rotterdam.

Vertrek: zondag


• vluchten per Blue Islands naar Guernsey en terug vanaf Jersey gebaseerd op Y-klasse
• 4 overnachtingen op Guernsey in B&B Le Chêne op basis van logies/ontbijt, diner in gastro-pub The Deerhound op dag van aankomst (excl. drankjes)
• 1 dag naar Herm inclusief transfers en picknick-lunch
• wellness-pas voor 4 dagen in Le Chêne
• overtocht per Condor Ferries
• 3 overnachtingen op Jersey in Hotel Pontac House in een kamer met zeezicht op basis van halfpension
• luchthaven transfers op de dag van aankomst en vertrek (dag 1 en 8)
• 3-daagse buspas
• transfer hotel-haven-hotel (dag 5).


• Onze lokale vertegenwoordiging is Engelssprekend.
• Per reservering ontvangt u gratis een Sunair/Dominicus reisgids van de Kanaaleilanden.
• Voor vertrek vanuit Groningen,raadpleeg onze medewerkers voor de mogelijkheden.


Levensgenieters en fijnproevers Jersey, Guernsey, Herm en Sark lenen zich uitstekend om het afwisselend actieve en relaxte met het bourgondische te combineren. U vindt er gezellige stadjes en dorpjes, interessante bezienswaardigheden, glooiende heuvels en woeste baaien met klifpaden, waar u heerlijk kunt wandelen. De keuken - met onmiskenbaar Franse invloeden - lijkt speciaal voor fijnproevers geschapen!

De reis begint in Guernsey, in de hoofdstad St. Peter Port, een hartveroverend pittoresk stadje. Hier verblijft u in Old Government House Hotel & Spa, het enige 5-sterren hotel op het eiland. Dit hotel ligt vlakbij de haven en in het arrangement zijn uitstapjes naar de kleine eilanden Herm en Sark inbegrepen.
Als we Guernsey beschouwen als pittoresk, dan mogen we Sark zeker beschouwen als de overtreffende trap van pittoresk. Dat zult u onmiddellijk ervaren wanneer u voet op het eiland zet. Herm is een klein paradijsje, een oase van rust. Het eiland heeft een oppervlakte van 1 bij 3 km en is adembenemend mooi.
In Jersey logeert u in hotel The Atlantic. Een 4-sterren hotel van grote klasse op één van de mooiste plekken op het eiland. Hier maakt u kennis met de kwaliteiten van de chef in het hotelrestaurant Ocean.


Vanuit Rotterdam vliegt u met Blue Islands naar Guernsey. Op de luchthaven wacht onze lokale vertegenwoordiger u op voor de transfer naar Old Government House Hotel & Spa. Hier verblijft u 4 nachten op basis van logies/ontbijt.

Inbegrepen in uw arrangement is:
• 4 overnachtingen in een classic room
• uitgebreid Engels en continentaal ontbijt
• ferry retour naar Herm
• ferry retour naar Sark
• £ 25,- p.p. diner credit te besteden in het hotelrestaurant
• gin-tasting: een proeverij van 3 soorten gin en waarbij een durban lamb bunch chow wordt geserveerd. Bij boeking de gewenste dag reserveren.
• gebruik van de fitness, jacuzzi, sauna en stoombad
• 10% korting op een Spa-behandeling (tevoren reserveren is noodzakelijk)Op dag 5 vaart u per Condor Ferries van Guernsey naar Jersey. In Jersey wordt u opgewacht voor uw transfer naar Hotel Atlantic.

Inbegrepen in uw arrangement is:
• 3 overnachtingen in een golf view kamer
• Uitgebreid Engels en continentaal ontbijt
• afternoon tea op de dag van aankomst
• 1 x diner op een avond naar keuze (drankjes niet inbegrepen)
• gebruik van binnenzwembad, kleine fitnessruimte en sauna’s.

Voor levensgenieters en fijnproevers prijzen overzicht
Terugreis: U wordt in uw hotel opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven. U vliegt vanuit Jersey terug naar Rotterdam.

Vertrek: zondag


• vluchten per Blue Islands naar Guernsey en terug vanaf Jersey gebaseerd op Y-klasse
• 4 overnachtingen op Guernsey in Old Government House Hotel & Spa op basis van logies/ontbijt
• overtocht per Condor Ferries
• 3 overnachtingen op Jersey in Hotel Atlantic op basis van logies/ontbijt
• transfer
• transfer Jersey haven-Hotel Atlantic (dag 5)
• luchthaven transfers op de dag van aankomst en vertrek (dag 1 en 8)
• extra’s zoals omschreven in programma hierboven


Indien u boekt vóór 31 maart 2022 maakt u kans op een upgrade naar een luxer kamertype, indien beschikbaar ten tijde van boeking.
Als u alle tijd wilt nemen om van uw arrangement en het comfort van de luxe hotels wilt geniet, kunt u er ook voor kiezen om een verblijf van 2 weken te doen, waarbij u een week op beide eilanden doorbrengt. Behalve het aantal overnachtingen, blijft de inhoud van het arrangement gelijk. De overtocht per Condor maakt u dan op dag 8, op zondag.• Onze lokale vertegenwoordiging is Engelssprekend.
• Per reservering ontvangt u van ons gratis een Sunair/Dominicus reisgids van de Kanaaleilanden.Kanaaleilanden
Houdt u van rust, ruimte en natuurschoon? Houdt u van kleinschalige en authentieke accommodaties? Trekt u graag de wandelschoenen aan om uw omgeving te verkennen? Dan is deze individuele 15-daagse combinatiereis voor u van harte aanbevolen.

De reis begint met verblijf in Guernsey. Hier is gekozen voor een verblijf in Guesthouse The Marton. Deze eenvoudige prima guesthouse ligt op een prominente plaats, namelijk rustig gelegen in het hoge stadsdeel van St. Peter Port, vlakbij het huis van Victor Hugo. St. Peter Port is een hartveroverend pittoresk stadje. Vanuit The Marton kunt u in ca. 20 min. lopen naar de haven waarvandaan de ferries naar Herm en Sark vertrekken. U kunt zodoende gemakkelijk bepalen of en wanneer u een dag naar één of beide eilanden wilt afreizen om deze te ontdekken: Herm, een oase van rust; Sark, terug in de tijd.

Vervolgens reist u naar Jersey waar u verblijft in Guesthouse Undercliff. Dit is een kleine guesthouse waar de inwonende eigenaren, zelf fanatieke wandelaars, hun best doen het de gasten het naar de zin te maken. Een zeer charmante accommodatie waarin u verblijft op basis van logies. De guesthouse heeft een spectaculaire ligging aan Bouley Bay.

Nadat u Jersey heeft ontdekt, reist u weer terug naar Guernsey. Nu verblijft u in het charmante hotel Les Douvres in St. Martin’s aan de zuidoost kant van het eiland waar u prachtige klifwandelingen kunt maken.

Deze individuele combinatiereis, is een zorgvuldig samengesteld programma voor gasten die te voet kennis willen maken met de rust en natuur van de eilanden.
Guernsey, Guesthouse The Marton, 5 nachten:
U vliegt met Blue Island vanuit Rotterdam of Groningen naar Guernsey. Op de luchthaven wacht onze lokale vertegenwoordiger u op voor de transfer naar Guesthouse The Marton. Hier verblijft u 5 nachten op basis van logies/ontbijt. U kunt eventueel gebruik maken van de halfpension mogelijkheid in zusterhotel Pandora in dezelfde straat. U kunt St. Peter Port in alle rust ontdekken. Ook kunt u vanaf het busstation bij de haven met de bus alle kanten van het eiland uit reizen. Evengoed kunt u de boot naar nemen naar Herm of Sark, die hier vanuit de haven vertrekken.


Jersey, Guesthouse Undercliff, 6 nachten:
Vandaag is uw transfer vanuit het hotel naar de haven geregeld en vertrekt u per Condor Ferries naar Jersey. In de haven wacht onze lokale vertegenwoordiger u op voor de transfer naar Guesthouse Undercliff. U verblijft hier op basis van logies. Voor uw eerste dag staat een welkomst ontbijt voor u klaar in het koelkastje in uw kamer. Tevens ontvangt u bij uw reisbescheiden een 3-daagse buspas, zodat u de gelegenheid heeft om het eiland te ontdekken. Undercliff ligt aan Bouley Bay, een schitterde plek aan de noordkant van het eiland. De noordkant is een waar paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Hier strekken imposante kliffen zich uit en leent het landschap zich uitstekend voor wandelingen over de goed gemarkeerde klifpaden, die zich tussen de grillige inhammen hebben gevormd.


Guernsey, Hotel Les Douvres, 3 nachten:
Vandaag is uw transfer vanuit het hotel naar de haven geregeld en vertrekt u per Condor Ferries terug naar Guernsey. In de haven wordt opgewacht voor de transfer naar Hotel Les Douvres. Hier verblijft u aan de zuidoostkust van het eiland, bij uitstek een plek voor rustzoekers en wandelaars. Hier vindt u een grillige kustlijn met steile kliffen en vele weilanden.


Terugreis:
U wordt in uw hotel opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven. U vliegt vanuit Guernsey terug naar Rotterdam of Groningen.

Vertrek: zondag

Voor liefhebbers van wandelen en rust - prijzen overzicht
• vluchten per Blue Islands vanaf Rotterdam of Groningen naar Guernsey v.v., gebaseerd op Y-klasse
• 8 overnachtingen o.b.v. logies/Engels ontbijt: 5 x The Marton, 3 x Les Douvres
• 6 overnachtingen op basis van logies: Undercliff (1 x welkomst ontbijt) • 3-daagse buspas Jersey
• luchthaven transfers op de dag van aankomst en vertrek (dag 1 en 15)
• transfer Guernsey hotel - haven (dag 6), transfer haven - Jersey hotel (dag 6), transfer Jersey hotel - haven (dag 12) en haven - Guernsey hotel (dag 12)
• retour overtocht per Condor Ferries Guernsey-Jersey-Guernsey• Onze lokale vertegenwoordiging is Engelssprekend. • Per reservering ontvangt u van ons gratis een Sunair/Dominicus reisgids van de Kanaaleilanden.Terug naar begin Kanaaleilanden Terug naar begin


Sunair Vakanties B.V.
Raoul Wallenbergplein 27
2404 ND Alphen a/d Rijn

Telefoonnummer reserveringen:   0172-782050
     
E-mail:   kanaaleilanden@sunair.nl
 
Openingstijden afdeling reserveringen:
maandag t/m vrijdag   10:00 - 17:00
zaterdag   10:00 - 16:00
     

Terug naar begin Kanaaleilanden Terug naar begin
Sunair wereldsteden